Oprykningsweekenden 2020 for Nakskovspejderne blev lidt anderledes end de tidligere oprykningsweekender. Vi skulle selvfølgelig tage hensyn til de corona-regler, som er gældende. Vi brugte et Corona regelsæt, som er det samme som skulle bruges ved evt. sommerlejre. På weekenden blev der af sprittet og vasket rigtigt meget hænder.

Sædvanen tro startede vi på cykelturen fra Enghytten, med kurs mod Pederstup hvor frokosten skulle spises. Det lidt overskyet vejr, men egentlig ok vejr til en cykeltur. Efter frokosten var kursen sat mod Urneborg. Cykelturen gik rigtigt fint og vi havde medvind næsten hele vejen. Efter ankomst blev der rejst telte og bivuaker til overnatningen. Der var flere spejdere og ledere som også var i skoven for at forberede ” De hemmelige ceremonier”. ”Opbankningen” blev også klaret kl. 17.

Efter endnu en håndvask og af spritning var det tid til den helstegte pattegris som ”svine drengene” har plejet hele dagen. Madtanterne havde også forberedt tilbehøret til aftensmaden. Grisen var endnu engang bare helt lækker. Opvasken var hurtigt klaret, da der blev brugt engangsservice pga. af Corona. Der blev i øvrigt brugt engangsservice hele weekenden.

Et hyggeligt lejrbål blev der også plads til bl.a. med afsyngning af en sang som troppen havde lavet teksten til i foråret, hvor troppen havde dyrket ”hjemmespejd”. Det var nu tid til ”De hemmelige ceremonier” i skoven. Meget meget spændene, da der ikke må bruges lommelygter.

Efter en god nats søvn var det søndag blevet tid til sammenpakning af personligt grej, telte og bivuaker. Formiddagen gik med et godt baseløb, som troppen havde lavet. Der var poster; som behandling af sår, flytte spejdere på kasser, piskning af fløde samt finde ting og sager som bestemt ikke findes i skoven. Under spisning af frokosten blev vi desværre mødt af en ordentlig regnbyge.Det havde ellers været fint vejr i weekenden indtil nu. Efter endt sammenpakning var det tid til cykelturen mod Nakskov. Desværre var det blæst temmelig meget op, og vi havde side og modvind de 26 km til Nakskov. Efter vi havde kørt de første 5 km var der flere spejdere som ”ikke kunne mere”, havde ondt i brystet osv. Vi kunne se, at der blev usikkerhed med at cykle, og vi havde ikke mødt den direkte modvind endnu. Derfor blev det besluttet, at vi cyklede til Pederstrup, hvor spejdere, ledere og cykler blev afhentet. Dette blev arrangeret først pga. af sikkerheden skal være i top når vi cykler, og det skal være sjovt at cykle de 26 km. (det må vi lidt hårdt, men denne blæst var for meget). Der var 3 ledere som valgte at cykle hele vejen hjem. Ifølge deres udsagn var det godt, at vi ikke tog hele vejen med spejderne. Der var 10 m/s modvind med vindstød op til 15 m/s. Det er temmelig meget i åbent landskab.

Ellers en rigtig dejlig spejderweekend i højt humør. Ledere og hjælpere prøver efter alt sund fornuft, at følge de Corona regler som er udstukket, selvom, det ind imellem kan være svært. Vi måtte bla. aflyse kager og brød fra de forældre som ville bage til os, men disse kager/brød må vi ikke udlevere pga. Corona reglerne.

Der skal lyde en STOR TAK til De Blå Spejderes Bankoforening, der betalte hele turen, så den blev gratis for spejdere og ledere.

Også en STOR TAK til madhold og svinedrengene for en dejlig weekend.