Oprykningsweekend 2019.

Dette års oprykningsweekend var lidt mere spændende / udfordrende for lederne end de tidligere år. Vi har jo opsagt vores spejderhytten i Løjet ”Rottehullet” da den var blevet for dyr i drift og den krævede en del vedligehold. Vi havde booket Urneborg på Nordlolland til vores oprykningsweekend 2019. Nakskovspejderne har afholdt deres oprykningsweekend i Løjet i mindst de sidste 40 år, måske mere, så for nogle var det lidt vemodigt at sige farvel til ”Rottehullet” i Løjet.

Vi havde lavet en ny cykelrute, som er lidt længere end den sædvanlige rute til Løjet. Cykelruten havde i år stop ved Reventlowparken, hvor der også er toiletter.

Vores næste udfordring ved Urneborg var, at vi kun må lave bål på bålpladsen! Da vi altid spiser helstegt pattegris på oprykningsweekenden, og den bliver stegt på en åben grill, har vi fundet en anden løsning, nemlig en lukket grill. Den sidste udfordring? Vi skulle finde placeringen for ” De hemmelige ceremonier” om aftenen. Denne udfordring blev også løst.

Vores cykeltur til Urneborg gik fint selvom, det var rigtigt varmt. Cyklisterne fandt ud af, at der er bakker på Lolland.

Ved ankomst til Urneborg, blev der lavet bivuakker og stillet op til ” De hemmelige ceremonier” om aftenen. Lige før den helstegte pattegris skulle indtages, var der ”Opbankning”. Spejderne / lederne bliver ”banket” op, når de forlader den afdeling de er i, og bliver modtaget af deres leder i ”nye” afdeling de nu skal være i. Se billederne.

Vores helstegte pattegris blev rigtig god. Dertil blev spist kartoffelmos og grøntsager. Efter opvasken var der tid til lejrbål. Et hyggeligt et af slagsen med gode indslag. Derefter var det tid til ” De hemmelige ceremonier” i skoven. Da ceremonierne startede var det blevet ”lyn vejr” Det giver en ganske fin effekt på ceremonierne.

Søndag stod vi desværre op til regnvejr, som dog hurtigt stoppede. Formiddagen gik med at løse 4 forskellige poster/opgaver. Her var spejderne blevet inddelt i 4 patruljer, blandet med store og små spejdere. Efter frokosten blev det tid til cyklisterne at vende cyklen mod Nakskov og de 25 Km. hjem. De yngre spejdere blev hentet i biler. Cykelturen til Nakskov gik helt fint, selvom der også i år var en del modvind på vejen hjem.

En dejlig sjov spejderweekend med godt humør, gode oplevelser til alle. Vejret var med os i år selvom det var lidt regnvejr søndag morgen.

En STOR Tak skal lyde til de madtanter og hjælpere, der hjalp os hele weekenden, som sørgede for den gode mad og drikke.