Nakskovspejdernes sommerlejr for mini og junior 2019.

Nakskovspejdernes mini spejdere (2-3 klasse) og junior spejdere (4-5 klasse) har været på sommerlejr i dagene søndag d. 30. juni. til lørdag d. 6.juli. Sommerlejren blev afholdt ved Dehnshytten som ligger i et naturskønt område ved Nyråd på Sjælland. Hytten ligger direkte ned til Storstrømmen med udsigt til Storstrømsbroen og Farøbroerne.

Ved ankomsten søndag blev der slået telte op i det fine solskinsvejr, dog med en kraftig vind fra sydøst. Aftensmaden bestod af pasta/kødsovs med jordbær til dessert. Mandag var det tid til at ”Bygge” besnøre køkkenbordet sammen. Et køkkenbord består af rafter som kun er sat sammen ved hjælp at knob og besnøringer. Der skulle også laves en bålplads, hvor aftensmaden skulle tilberedes. Aftensmaden bestod af stegt flæsk med persillesovs og med budding til dessert.

Tirsdag var der tur til Sagnlandet Lejre ved Roskilde.. En meget spændende tur tilbage i Danmarks tidsalder. Der blev bl.a. instrueret i vikingekamp teknikker, som til sidst endte med ”Det Store vikingeslag”. Der blev også talt med og mødt personer fra både jernalderen og stenalderen. Et stor hit blandt spejderne var også at sejle i udhulede egetræstammer. En dag i gråvejr, blæsevejr og med lidt sol. Aftensmaden bestod af burgere med is til dessert.

Tirsdag aften valgte vi at lægge vores telte ned, da det i løbet af natten til tirsdag havde været rigtigt meget blæsevejr, hvor flere af lederne havde været oppe i løbet af natten for at sikre dem. Vi valgte derefter at benytte hytten til at overnatte i resten af lejren.

Onsdag var i maddagens tegn. Der skulle fremstilles brændenælde suppe, laves rygeost, bages fladbrød og kærnes smør. Alle disse retter blev nydt til middagen, sammen med anden god dansk mad. Onsdag eftermiddag var vi i gang med et udfordrende spil som hedder ”Egg-citing”. Spillet går bl.a. ud på at flytte ikke kogte æg over landjorden i flyvende tilstand, og transport på jorden uden at æggene går i stykker. Foruden æggene får patruljerne også diverse hjælpematerialer. Onsdagens vejr var blandet med blæst og solskin ind imellem. Der blev også tid til en ”skyller” i Storstrømmen. Aftensmaden bestod af hjemmelavede fiskefrikadeller med remouladesovs og til dessert ”Spejlæg” med Mathilde creme.

Torsdag var tid til vandreturen på 5,5 km til Borgcenteret i Vordingborg. Turen gik i igennem Vintersbøllesskoven og langs med vandkanten. En dejlig naturskøn travetur. Nogle steder gik spejderne igennem tagrør som var ca. 2 m høje. Det er højt, når man selv er omkring 1,5 m. Gåsetårnet og ruinerne omkring var en spændende oplevelse for alle. Det var spændende at få sin egen tablet og følge med i Middelaldertiden på den. Efter at have indtaget en STOR is, gik turen igen hjemad mod Dehnshytten, med kraftigt regnvejr på den første del af turen. Aftensmaden bestod af: Svensk pølseret. Om aftenen blev spejderne ”vækket” (tror ikke de sov) for at tage på natløb omkring på grunden ved Dehnshytten. Lige da natløbet blev startet stod det igen ned i stride strømme. Natløbet blev dog gennemført i godt humør.

Fredag stod den aktiviteter. Spejderne fremstillede en ”insektstøvsuger” og der blev lavet ”natur blyanter”. Fredag eftermiddag blev ”køkkenbordet” nedlagt og bålpladsen lukket. Der var også tid til endnu en tur i bølgen den blå. Vejret viste sig for den rigtig gode side; nemlig solskin og fint vejr hele dagen. Aftensmaden bestod af kylling i karry med koldskål til dessert. Dagen blev afsluttet med lejrbål og ristning af skumfiduser.

Lørdag var det tid til endelige sammenpakning. Dette foregik i regnvejr, så vi fik afprøvet vores regntøj endnu en gang.

En rigtig god sommerlejr i godt humør med rigtigt mange oplevelser for både spejdere og ledere. Desværre var vejret ikke helt med os hele ugen. En uge med rigtigt meget blæsevejr og regnvejr. Dog lod spejderne sig ikke anfægte af det blandede vejr. Herlig sommerlejr uden uheld.

Se de mange billeder fra turen herunder.