Mikro-minidag er en årlig begivenhed i Sydhav Division. Det Danske Spejderkorps, som er de Blå spejdere på Lolland Falster. Dagen går på skift imellem de forskellige grupper i divisionen, og i år var det Nakskovspejdernes tur til at afholde denne dag.

I år foregik det ved og omkring Nakskovspejdernes hytte, som ligger på Engtoften 14 i Nakskov. Bedstemor And havde fødselsdag, derfor have hun inviteret en masse venner til af fejre sin fødselsdag

Efter velkomst til Mikro-minidagen 2019 blev der fortalt om vores flag ”Dannebrog”, som havde 800 års fødselsdag samme dag. Der blev fortalt sagnet om Dannebrog som faldt ned fra himmelen i Estland i år 1219. Efter denne historie blev alle deltagerne inddelt i 4 hold, som nu skulle ud og møde forskellige personer fra Andeby.

På en post skulle der flyttes vand, som skulle få 3 tennisbolde til at hæve sig et rør, hvorefter boldene kunne bruges til at vælte Rip, Rap og Rup figurer. På denne post mødte spejderne Rip, Rap og Rup.

På den næste post mødte spejderne Hexia de Trix og hendes veninde, hvor spejdere skulle igennem flere smage kims og lugte kims lege.

Spejderne mødte også Joakim Von And og Fætter Højben på turen rundt. Joakim havde haft indbrud af Bjørnebanden, som havde lavet uorden i hans 3 pengekister, hvorpå de havde sat 3 låse og bare smidt 30 nøgler i uorden. Joakim Von And og Fætter Højben skulle have hjælp til at finde de rigtige nøgler ved at løsning af en morse kode.

Politimester Strix var også på banen. I politimester Strix’ område var der et ”skovsvin” som bare havde smidt en masse ting ikke hører til i naturen men i skraldespanden. Mens spejderne skulle løse koder undervejs blev de hele tiden forstyrret af Bjørnebanden som var sluppet ud af fængslet i dagen anledning.

Efter frokosten, som bestod af pølser og brød, samt pandekager til dessert, skulle der bygges en ”røgvender” efter spejdernes egen ide. En ”røgvender” er et fantasi apparat, som alle spejdere ønsker sig. Der blev arbejdet intensivt og ihærdigt og med stort ”gå på mod”. Der blev fremstillet rigtigt mange fantasifulde ”Røgvendere” (mon de virker). Der var desværre ikke tid til at få ”Røgvenderne” afprøvet.

Dagen blev afsluttet med lagkage til alle og en flot fødselsdagssang for Bedstemor And.

Dagen blev startet i kraftigt regnvejr med torden og lyn. Heldigvis klarede vejret op kl.13 med tørvejr. Alle spejdere og ledere lod sig bestemt ikke stoppe af det dårlige vejr.

En rigtig god spejderdag, hvor alle fik gode oplevelser med hjem, selvom vejret ikke viste sig for sin bedste side. Der var 140 spejdere og ledere, der deltog på Mikro-minidagen 2019.

Nakskovspejderne siger TAK til alle spejdere, ledere og hjælpere, der deltog på dagen.