Gruppetur April 2019.
Nakskovspejderne havde inviteret til gruppetur til Kongsgården på Lolland. Nærmere bestemt var det Kråruplund, der skulle overnattes på. Emnet for turen var middelalder.

Ved ankomsten blev spejderne inddelt i klaner. 3 stk. blev det til. Fredag aften skulle klanerne male deres eget våbenskjold, efter en historie, som de havde fået udleveret ved ankomsten til Kongsgården. Der blev malet nogle flotte våbenskjold. Lørdag stod den på forskellige aktiviteter. Der blev lavet prangerpunge,der blev lavet et ringspil, som blev samlet ved hjælp af kulsø. Der skulle også brænde bunden af en flaske således, den kunne bruges som lysestage. En anden post var der skulle forberedes mad til "Det store taffel" om aftenen. I forbindelse med aftenens taffel fik vi besøg af Dronningen af Lollandia. Aftenen menu bestod i store mængder af gnaveben, ribben, spareribs, kartofler og dertil brød. Et vældigt flot taffel hvor klanerne først skulle hilse på dronningen, og præsentere klanens kampråb. Der blev råbt "Dronningens skål" flere gange. Der var desværre også et par stykker der måtte i "fangehullet".

Senere på aftenen blev der indkaldt til natteløb, som selvfølgelig skulle foregå klanvis. På natløbbet skulle der bla. smules guld forbi vagterne. Søndag var der "middelaldermarked", med forskellige kamp dyster undervejs.

En rigtig sjov og spændende tur. Se alle billederne med din spejder, der kan fortælle nærmere og hvad der sker på billederne.

Der er en lille video fra turen på Facebook siden : Nakskovspejderne - Spejderliv i Nakskov