Herunder ses faste arrangementer året rundt. Derudover kommer mange andre spændende aktiviteter, men dette er vores faste traditionerTænkedag – 22 Februar

På tænkedagen mødes vi alle i gruppen for at fejre Baden Powells fødselsdag.
Vi indsamler 2 kr. pr. påbegyndt spejderår. Pengene vi indsamler går til gode spejderformål som regel i ulandene. Hvordan vi fejrer dagen er forskelligt fra år til år.

Generalforsamling / Grupperåd

Sidst i februar eller først i marts afholder vi generalforsamling hvor der vælges: Formand / kasserer / revisor / 2 unge i styrelsen/forældrerepræsentanter for en 2-årig periode. Derefter er der mulighed for at forældre og hjælpere kan melde sig til følgende udvalg: Praktisk udvalg, madudvalg, voksenudvalg samt divisionsrådet.

Skt. Georg Dag – 23. april

Et spejderår regnes fra d. 24. april til dagen hvor der afholdes Skt. Georg parade det pågældende år. Hvis spejderen i den periode ikke har haft mere end 3 afbud, og ikke har glemt at melde afbud får spejderen overrakt en mødeknap på dagen. Det kræver at spejderen møder op til paraden for, at få udleveret en mødeknap. Da Skt. Georg Paraden også tæller med – som et ugentligt møde, skal du ringe afbud til en af dine ledere, hvis du er syg og ikke kan møde i Svingelen denne dag. Hvis spejderen IKKE melder afbud til et eller flere mødes, forfalder rettet til at modtage en mødeknap. Dvs. at der skal ringes afbud til alle møder, hvis spejderen ikke kan komme til spejdermødet.
Denne dag mødes alle spejdere i Svinglen (indgang fra Svingelsvej) Kl. 6.00 og under en særlig ceremoni aflægger vi vores spejderløfte
Arrangementet kan flyttes til et andet sted.

Mikro/Minidag først i maj/juni

Først i maj eller først i juni afholdes som navnet antyder, en hyggelig dag mellem blå spejdere på Lolland Falster, Sydhavdivisionen. Mikroer og Minier dyster fælles mod andre mikroer og minier på en endagstur.

Sommerlejre

I alle afdelinger hos Nakskovspejderne tager vi på sommerlejre. Sommerlejr perioden er som regel uge 1 eller 2 i sommerferien. Mikroerne og Minierne tager f.eks. til et sted på Lolland Falster / Sydsjælland. Juniorene tager lidt længere væk, og Troppen tager som regel til Fyn eller Jylland. Seniorerne vælger helt frit, hvor de vil hen. Hvert 5. år (sidst 2017) afholder Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig Spejdernes Lejr, hvor vi selvfølgelig deltager. På Spejdernes Lejr er der typisk 37.000 deltagere.
Hvert 10 år (sidst 2018) afholder Sydhav Divisionen en Vipporette for alle divisionens medlemmer ( ca. 600).

Oprykningsweekend

Sidst i august eller først i september drager hele gruppen til vores hytte i Løjet, hvor vi afholder oprykningsweekend. Hele gruppen (undtagen Mikroer og første år’s minier) cykler til hytten. Om eftermiddagen bliver de spejdere som skal skifte afdeling, klappet op til en ny afdeling.
Aftensmaden består altid af helstegt pattegris, som nogle fra gruppestyrelsen har passet siden tidlig morgen. Om aftenen er der først lejrbål, hvorefter der er de ”hemmelige” helt ufarlige oprykningsceremonier i skoven. Mange er nervøse for de mystiske ting der sker ude i skoven. Vi kan ikke røbe hvad der sker, da det jo er hemmeligt, men bagefter griner alle og synes, at det har været sjovt og ganske ufarligt. Om søndagen har vi ”Vestlollands-Mangekamp” hvor vi har et stort løb, hvor alle kæmper mod hinanden i inddelte patruljer. Vi er hjemme søndag eftermiddag godt trætte.

Spejderhaglet

Spejderhaglet er vores gruppeblad. I bladet, som udkommer 4 gange om året, kan du se nyheder fra din afdeling, samt sider med vores fællesarrangementer. Du kan på bagsiden se tlf. numre på ledere samt bestyrelsens medlemmer. Hvis du skulle få lyst, er du velkommen til at komme med indlæg til bladet.